Justitie eist 18 jaar cel tegen Henk F.

PROVINCIE - ASSEN - De officier van Justitie heeft tegen Henk F. 18 jaar cel geëist voor de moord op en verkrachting van Andrea Luten in 1993. Henk F.
heeft in paniek Andrea Luten op 10 mei 1993 gewurgd. Dat blijkt uit een verklaring die F. heeft afgelegd. Op de bewuste dag was hij gaan fietsen en kwam toevallig Andrea onderweg tegen. Hij is haar achterna gegaan en heeft haar seksuele handelingen laten verrichten. Waarom hij dat heeft gedaan weet F. niet meer. Toen een auto in de buurt kwam, raakte F. in paniek en wurgde Andrea. Daarna is hij weggefietst.
Volgens advocaat Evert van der Meer van F. is er geen sprake van gekwalificeerde doodslag. Daarvoor is naast de verklaring van F. een tweede bewijs nodig. En dat tweede bewijs is niet op tafel gekomen, aldus advocaat Evert van der Meer. Hij acht een straf van 10 tot 12 jaar, op basis van jurisprudentie, passend.
De rechtbank doet op 21 december uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl