Lammi Luten tevreden over rechtszaak

ASSEN - Lammi Luten is tevreden over de rechtszaak tegen Henk F. De officier van Justitie heeft tegen de Hoogevener 18 jaar cel geëist voor de moord op en verkrachting van Andrea Luten in 1993.
Na afloop van de rechtszaak zei de moeder van Andrea, Lammi Luten, dat ze zich goed voelde. "Ik ben tevreden. Ik heb antwoorden gekregen, al had de politie ons al eerder ingelicht. Hij denkt alleen aan zichzelf, behoorlijk egoïstisch. Ik denk dat het moment van bang zijn voor Andrea heel kort is geweest."
Tijdens de zitting heeft Lammi Luten gebruik gemaakt van haar spreekrecht. "Ik wilde hem dingen duidelijk maken. Ik had het heel moeilijk toen ik hem in de ogen keek, toen moest ik mezelf bij elkaar rapen. Zo dichtbij. Ik was veel te opgefokt. Ik brak toen ik de deur uit was. Hij heeft zich al die tijd, tot het moment waarop Andrea gedood werd, kunnen bedenken."
Over de eis van 18 jaar is Lammi Luten tevreden: "Ik denk dat het een goede eis is. Het belangrijkste was dat het verhaal naar buiten kwam, we hebben hem gezien en nu is het klaar. We moeten nu de zonzijde van het leven weer zien."
Dinsdagavond zijn Lammi en Roelof Luten te gast in Drents Diep. Het programma met Andries Ophof wordt uitgezonden direct na Drenthe Nu.
De rechtbank doet op 21 december uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl