Drentse ondernemer brengt betaalbare racewagen op de markt

PROVINCIE - KOLHAM- Wie van racen houdt kan sinds kort voor relatief weinig geld een racewagen aanschaffen. De Drentse ondernemer Edwin Meursing uit Grolloo heeft namelijk een betaalbare racewagen ontworpen.
Deze wagen wordt geproduceerd in het Groningse Kolham.
Een goedkope racewagen kost normaal minimaal 70.000 euro. Meursing kreeg ruim twee jaar geleden het idee om een wagen te ontwerpen die veel betaalbaarder is. De wagen die hij ontwierp -de Zilhouette- is opgebouwd uit relatief goedkope basisonderdelen en de wagen is zeer licht. Het racemonster kan snelheden bereiken van 250 kilometer per uur. Een bouwpakket is te koop vanaf 16.000 euro. De wagen moet dan nog wel in elkaar worden gezet.
Inmiddels zijn er al veertien racewagens geproduceerd in de fabriek in Kolham. Die wagens zijn bijna allemaal verkocht. Er is zelfs al een speciale raceclub. Afgelopen jaar draaide de raceclub proef op het TT circuit in Assen, dit voorjaar gaat de Zilhouette Cup daar van start.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl