Woonconcept in Meppel overtreedt Europese regels

PROVINCIE - MEPPEL - Woningcorporatie Woonconcept in Meppel overtreedt willens en wetens Europese regels voor woningtoewijzing. Mensen met een inkomen van iets meer dan 33.
000 euro mogen binnenkort niet meer in een sociale huurwoning. Woonconcept blijft de oude grens van zo'n 38.000 euro hanteren, zegt directeur Hetzer van Houten. Volgens Van Houten komt door de lagere toewijzingsgrens zo'n 17 procent letterlijk in de kou te staan. Voor die categorie mensen zijn koopwoningen onbereikbaar en zijn er geen andere huurwoningen beschikbaar. Bovendien wordt het te 'goedkoop' wonen door de nieuwe regel aangewakkerd, omdat mensen met een te hoog inkomen nu niet naar een duurdere huurwoning kunnen verhuizen. Daarom is Woonconcept nu 'burgerlijk ongehoorzaam', zegt Van Houten. Er worden nog geen sancties opgelegd. Een gezamenlijke actie met de overkoepelende organisatie van woningcorporaties zit er niet in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl