Patrice Giron weg als hoofdtrainer E&O

HANDBAL - E&O trainer/coach Patrice Giron vertrekt per 1 januari 2011 bij E&O als eindverantwoordelijke voor de dames.
De Duitse oefenmeester wordt algemeen en technisch manager bij zijn andere club Vfl Oldenburg, waarmee E&O een samenwerking heeft. De nieuwe functie betekent voor Giron dat hij de baas wordt van het technische beleid. "Een geweldige kans dus voor Patrice", aldus E&O technisch manager Gerhard Husers vanuit Noorwegen waar het EK-handbal op dit moment plaatsvindt.
"Voor ons is de stap van Patrice best positief. Met hem op die cruciale positie in Oldenburg kunnen we de samenwerking intensiveren om zo de stap te kunnen maken naar de Nederlandse top en hopelijk kunnen we op de langere termijn ook de aansluiting maken bij onze omringende landen", zegt Husers.
Het is de bedoeling dat Giron ook na 1 januari gewoon trainingen blijft verzorgen in Emmen, net als de hoofdtrainer van Oldenburg; Leszek Krowicki.
Jan Gerald Mulder, oud speler van het eerste herenteam, wordt volgens Husers de opvolger van Giron en zal het damesteam niet alleen gaan trainen maar ook tijdens de wedstrijden coachen. "Wij en ook Oldenburg zijn op zoek gegaan naar een jonge en ambitieuze opvolger en dat is J.G. (zoals Mulder beter bekend is in Emmen). Hij beschikt over de juiste papieren en heeft bij de jeugd bewezen dat hij kwaliteiten heeft.
"Ik heb nog geen ja gezegd", laat Jan Gerald Mulder weten. "Dus wat de clubleiding zegt is nog wel wat prematuur. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik graag een keer trainer wil worden, maar vraag me wel af of dit het juiste moment is. Ik wil niet alleen weten hoe de dames er tegenaan kijken, ik wil ook weten hoe de precieze invulling gaat zijn tussen E&O en Oldenburg vanaf 1 januari. Wanneer ik de knoop ga doorhakken? Ik heb nog tot 1 januari..."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl