De Kleine sleept provincie en gedeputeerde Klip voor de rechter

ASSEN - Journalist Gerard de Kleine heeft de provincie en gedeputeerde Tanja Klip gedagvaard, vanwege de Eurochamp-affaire.
Hij stelt ze aansprakelijk voor het verlies van zijn baan vorig jaar bij Dagblad van het Noorden, vanwege schending van vertrouwen en gebrek aan zorgvuldigheid.
De Kleine werkte op verzoek van Klip mee aan een onderzoek naar het lek in het provinciehuis. Dit zou in vertrouwen zijn, maar zijn informatie kwam toch in het eindrapport. De krant die het lek juist afschermde pikte dat niet. In een rechtszaak wil de journalist vijf getuigen laten verhoren. Dat zijn Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, gedeputeerde Tanja Klip, CDA-voorman Henk Klaver, VVD-Statenlid Leo Bomhof en CDA-Statenlid Sietze de Jong. Beide laatstgenoemden zaten in de provinciale onderzoekscommissie naar het lek. De Kleine vindt dat niet alles op alles is gezet om het lek te achterhalen. Ook voelt hij zich gebruikt door Klip bij het ontmaskeren van het lek. Ze hielp hem aan informatie, belde tientallen malen met hem, maar verzweeg dit voor de onderzoekcommissie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl