College Emmen wil doorgaan met nieuwbouwplannen dierenpark

EMMEN - Het college van Emmen wil dat de nieuwbouwplannen voor het dierenpark doorgaan. Volgens de gemeente is het nieuwe UNO-rapport positief en dat betekent dat het nieuwe park er in 2015 toch komt.
Op 20 december beslist de raad over deze plannen.
B&W van Emmen blijven vertrouwen houden in de ontwikkeling van een nieuw dierenpark op de Emmer Es. Dit ondanks twee kritische onderzoeksrapporten over het project. De nieuwe dierentuin, inclusief stadstheater, gaat maximaal 205 miljoen euro kosten. Dit is 50 miljoen minder dan in de plannen van Dierenpark Emmen was voorzien. Dit maakte B&W van Emmen vrijdagochtend bekend. De plannen zijn door onderzoeksbureau Uno op hun haalbaarheid getoetst. Volgens de deskundigen is het project zonder kwaliteitsverlies, maar met bouwkundige aanpassingen voor 205 miljoen euro te realiseren. Ondanks deze besparing is de gemeente Emmen van plan 17 miljoen extra in de nieuwbouwplannen te steken. Volgens wethouder Bouke Arends van Emmen kan die besparing door bouwkundige maatregelen behaald worden. Verschillende gemeenteraadsfracties reageren kritisch op deze nieuwe situatie.
Ook de provincie wordt om 12 miljoen euro extra steun gevraagd. De PvdA in de Drentse Staten is positief over provinciale steun aan het nieuwe Dierenpark. Volgens fractievoorzitter Eddy Veenstra is onlangs al door alle fractievoorzitters uitgesproken dat ook de provincie een helpende hand moet bieden om de problemen in Emmen op te lossen. Of dit ook daadwerkelijk 12 miljoen moet worden, zoals gevraagd, weet Veenstra nog niet. Daarvoor wil hij eerst alle rapporten zien, om te kijken of het nieuwe park ook haalbaar is.
Voor het totale Atalanta-project in Emmen heeft de provincie al 80 miljoen euro toegezegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl