FC Emmen tevreden met punt in Eindhoven

VOETBAL - FC Emmen pakte vrijdagavond een punt op bezoek bij FC Eindhoven, de verrassende nummer 4 in de eerste divisie. Bij rust stond het nog 0-1 voor de ploeg van trainer René Hake.
FC Emmen kon na negentig minuten wel leven met de puntendeling in het zuiden. De eerste helft verliep nog redelijk, maar na rust kroop Emmen een paar keer door het oog van de naald.
Hake moest het in het Jan Louwers-stadion stellen zonder rechtsback Marcel Piesche, die ziek was. Zijn vervanger was Kevin Görtz. Verder was het team, dat in de laatste vijf wedstrijden ongeslagen was gebleven, ongewijzigd. De beginfase was van beide kanten niet sterk. Het was onrustig en het publiek werd niet echt getrakteerd. Toch kwam Emmen na ruim een half uur op voorsprong. Spits Eldridge Rojer schoot na een razendsnelle counter nog op Eindhoven-doelman Swinkels, maar in de rebound schoot Johnny de Vries wel raak. De eerste goal van de Heerenveen,huurling in het betaalde voetbal. Tot de rust bleef Emmen vervolgens de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer.
Eindhoven-trainer Faber greep in de rust in, bracht twee verse krachten in zijn ploeg, en het belangrijkste: hij posteerde zijn beste speler Achenteh kort achter de spitsen. Daar bleek het jonge talent een veel grotere plaaggeest voor Emmen dan voor rust, toen hij speelde als opkomende linksback. Binnen vijf minuten resulteerde die omzetting in een goal voor de Eindhovenaren, gemaakt door Van Boekel. Na die goal ging de thuisploeg op jacht naar meer, maar meer kwam er uiteindelijk niet. Dat was voor een groot deel te danken aan uitstekend keeperswerk van Harm Zeinstra, die per week lijkt te groeien in vorm. Maar het is ook een feit dat het Emmen van de laatste weken niet meer zo makkelijk te kloppen is en een zeer geduchte tegenstander aan het worden is voor iedere tegenstander in de eerste divisie. Dat bewijzen de cijfers van de laatste zes wedstrijden: drie gewonnen en drie gelijk én zeven punten gepakt tegen de nummers 2, 3 en 4.