Alcides wint en pakt koppositie

VOETBAL - Alcides won zondagmiddag het uitduel tegen RKHVV met 1-3 en mag zich, met een wedstrijd meer gespeeld dan de directe concurrrenten, koploper noemen van de hoofdklasse C.
De Meppelers gingen op het kunstgras in Gelderse Huissen zeer voortvarend van start. Dat offensief resulteerde na amper twee minuten al in een doelpunt. Een voorzet van Toine Loves werd door Erwin Sikkes op fraaie wijze raak gekopt. In de 25ste minuut kwam RKHVV door de ervaren spits Kevin Sissing tegen de veldverhouding in op gelijke hoogte. Alcides liet zich door de tegentreffer echter niet van de wijs brengen en bleef de bovenliggende partij. Toen Jeffrey Braam van RKHVV tien minuten voor het rustsignaal zijn tweede gele kaart kreeg leek het een gelopen koers.
In het tweede bedrijf trachtte Alcides de numerieke meerderheid in doelpunten uit te drukken. Maar de formatie van Wiljan Mossing Holsteyn was aanvankelijk niet bij machte te scoren. Het duurde tot de 68ste minuut voordat de verdiende goal er kwam. Stefano Assenberg schatte een afgemeten pass van Lars Röben goed in en rondde fraai af (1-2). Hierna was het verzet van RKHVV gebroken en kon Yorrith Joosten er ook nog 1-3 van maken. Jonathan Opuku van de thuisploeg kreeg in de slotfase nog een rode kaart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl