Scheidend directeur Klaas Samplonius geridderd

ASSEN - Scheidend RTV Drenthe directeur Klaas Samplonius heeft maandagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Westmaas van Meppel, de woonplaats van Samplonius, reikte de onderscheiding uit.
Klaas Samplonius was de afgelopen vier jaar directeur-hoofdredacteur van RTV Drenthe, deze week gaat hij met pensioen. Samplonius werd landelijk bekend door zijn werkzaamheden bij dagbladen, radio en televisie.
In de jaren zestig begon hij zijn loopbaan als redacteur/verslaggever bij een aantal dagbladen, ook was hij tijdens de militaire dienstplicht redacteur van ?de Vliegende Hollander?, het officiële orgaan van de Koninklijke Luchtmacht.
Later werkte hij bij de AVRO, NOS, NCRV en de TROS. Hij verzorgde de presentatie van programma's rond bijzondere evenementen, zoals de inhuldiging van de koningin, koninklijke bezoeken, verkiezingen op de Nederlandse Antillen, Tour de France, Olympische Spelen en de TT van Assen.
Bij de TROS werd Klaas Samplonius uiteindelijk programmaleider radio. In april 2005 volgde de benoeming tot hoofd van de Ledenorganisatie van de TROS.
Naast deze werkzaamheden is hij betrokken geweest bij het opzetten en maken van het maandblad voor het Apostolisch Genootschap. Ook is hij lid van de Vriendenstichting Promens Care, waarbij hij een leidende rol heeft gespeeld bij het ontwikkelen van deze stichting die mensen met verstandelijke, psychiatrische of psychosociale beperkingen helpt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl