Commissievergadering toekomst Dierenpark live bij RTV Drenthe

EMMEN - Het is de week van de waarheid voor Dierenpark Emmen.
De gemeenteraad van Emmen buigt zich dinsdagavond in commissieverband over het collegevoorstel om het park een extra lening van 22 miljoen euro te verstrekken. Maandag neemt de raad definitief een besluit.
Nadat eerder de onderzoeksbureaus Twynstra Gudde en UNO kritische geluiden lieten horen over de toekomstplannen van Dierenpark Emmen, is nu de politiek aan zet. Welke beslissing de Emmer politiek gaat nemen is nog onduidelijk. Vier partijen zijn tegen het nieuwe dierenpark; Wakker Emmen, DOP, BGE, SP en Groenlinks zien weinig in de plannen, zeker na de twee uitgekomen rapporten. LEF is voorstander van het nieuwe park.
Hoe de overige partijen denken over de verhuizing is niet duidelijk, dinsdagavond kan er openheid van zaken komen. Na de afloop van de reguliere raadsvergadering aanstaande donderdag komt er nog een extra vergadering waar Wakker Emmen, DOP en de SP willen praten over de manier waarop de Emmer raad is geïnformeerd.
Volg de ontwikkelingen live
Radio en TV Drenthe besteden dinsdagavond en woensdagochtend ruim aandacht aan de belangrijke commissievergadering in de raadszaal van Emmen. Ook via rtvdrenthe.nl kunnen de laatste ontwikkelingen op de voet worden gevolgd. Via de homepage doet Lourens Looijenga live verslag van de ontwikkelingen in de raad van Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl