Handbaldames blijven in EK-race

HANDBAL - De Nederlandse handbaldames, met oud E&O-speelsters Miranda Robben en Lois Abbingh in de gelederen, zijn op het EK in Noorwegen en Denemarken door een knappe 27-19 zege op Hongarije nog altijd in de race voor een plaats in de halve finales.
De formatie van bondscoach Henk Groener en zijn assistent Peter Portengen kende een bliksemstart. Mede door vier razendsnelle break-outs stond het na vijf minuten al 5-1. Met keihard spel probeerde Hongarije het gat te dichten, maar de Nederlandse dames lieten zich niet intimideren.
Na 15-10 bij rust liep Oranje uit tot 22-13,maar vervolgens haperde de motor heel even. Aan de hand van Maura Visser en Laura van der Heijden (beiden zes treffers) kwam de winst echter nimmer in gevaar. Woensdagavond speelt Oranje de laatste wedstrijd in de tweede ronde. Bij winst op Noorwegen is de tweede plaats in de poule nog mogelijk, waarmee het Nederlands team dus kans behoud op de halve finale.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl