Raadscommissie praat over toekomst Dierenpark Emmen

EMMEN - De raadscommissie Bestuur, Middelen en Economie van de gemeente Emmen sprak dinsdagavond over het collegevoorstel om het Dierenpark een extra lening van 22 miljoen euro te verstrekken.
Tijdens de vergadering klonken zeer kritische geluiden over de steun, die de gemeente aan de dierentuin zou moeten geven. Vooral van de kant van Wakker Emmen en DOP klonk zware kritiek op het college van B en W. De vergadering draait over de vraag of de gemeente miljoenen moet geven aan het Dierenpark. Het gaat dan om een lening van 22 miljoen euro om de dierentuin de komende jaren op de benen te houden, en een subsidie van 17 miljoen voor de nieuwe dierentuin.
De coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA steunen het college maar deze partijen willen nog wel antwoorden op een aantal vragen. CDA heeft voor vrijdag een extra ledenvergadering over deze kwestie op de agenda staan.
Zeker is dat dinsdagavond de vergadering niet afgerond wordt. Pas donderdag wordt de tweede termijn van de raad gehouden. Maandag moet het definitieve besluit genomen worden over de 22 miljoen euro om het dierenpark de komende vijf jaar uit de brand te helpen.
(update: 00.55 uur)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl