Meerderheid raad Emmen voor het bouwplan nieuwe dierenpark

EMMEN - De gemeenteraad van Emmen blijft in meerderheid vasthouden aan het bouwplan voor een nieuw dierenpark.
De directie krijgt tot juni de tijd om 50 miljoen te snijden in de kosten voor het project.
Er zijn nog wel veel vragen over de haalbaarheid daarvan, maar dat is voor de raad geen reden om de stekker er nu uit te trekken. Dat bleek ver na middernacht tijdens een commissievergadering, die dinsdag begon en donderdag wordt voortgezet. Er is brede steun om het dierenpark met een lening van 22 miljoen euro vijf jaar vooruit te helpen tot het moment dat de nieuwbouw klaar is.
Of de raad nu al bereid is ook te investeren in het nieuwe park zelf moet uiteindelijk maandagavond blijken tijdens een extra raadsvergadering. Probleem is dat nu nog niet bekend is of het park inderdaad 50 miljoen euro kan besparen op de plannen en of het park de verdere financiering rond krijgt.
Wethouder Bouke Arends (PvdA) neigt er naar om de raad alsnog de ruimte geven om in de zomer van 2011 een defintief besluit te nemen, als het nieuwe aangepaste bedrijfsplan er ligt Daarmee komt hij dan tegemoet aan kritiek die ook de collegepartijen hebben, die door de handreiking mogelijk wel bereid zijn tot een principebesluit, onder voorwaarden, op maandag over investeren in de nieuwbouw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl