Claims na faillissement BioValue

EMMEN - Het Zeeuwse energieconcern Delta wordt bedolven onder de claims, nadat het faillissement is uitgesproken over de biodieselfabriek BioValue in de Eemshaven.
Sunoil in Emmen zegt een door beide partijen getekend koopcontract te hebben en wil de koop nu via een rechtbankprocedure afdwingen.
Een andere claim komt van een Oekraïense boerencoöperatie. Het zou gaan om een bedrag van 400 tot 500 miljoen euro. Delta heeft deze claim, zo meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant, deze week gemeld bij het personeel. De Oekraïense coöperatie zou een vijfjarig contract voor de levering van 200.000 ton koolzaad per jaar hebben. Ook Glencore, wereldwijd de grootste grondstoffenhandelaar, heeft volgens de PZC een claim.
Naast Sunoil was ook het bedrijf Waste4Energy geïnteresseerd in de fabriek en voelt zich aan het lijntje gehouden. Het bedrijf claimt nu 25 miljoen euro. Sunoil en Waste4Energy willen beide Biovalue zo snel mogelijk overnemen. De 27 personeelsleden van biodieselfabriek BioValue in de Eemshaven hebben zich in laten schrijven als werkzoekenden op het arbeidsbureau in Delfzijl. De werknemers staan nu op straat De curator, Harm Jan Meijer, werkt aan een doorstart van het bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl