Dierenbescherming wil een diploma voor paardenhouders

ASSEN - De Dierenbescherming ruziet al meer dan een jaar met de paardensector over dierenwelzijn.
De Dierenbescherming constateert dat steeds meer mensen paarden gaan houden, zonder dat ze goed weten hoe ze het dier moeten verzorgen. Voor de Dierenbescherming is de maat nu vol.
De organisatie vindt dat iedereen die een paard wil houden een diploma moet halen. Frans Sanders van de Dierenbescherming in Assen geeft als voorbeeld dat paarden van nature kuddedieren zijn en met meerdere dieren in een wei moeten staan. Volgens Sanders nemen steeds meer mensen een 'hobbypaard' en beseffen dan niet waar ze aan beginnen.
Henk Reinders, Voorzitter van het Koninklijk Warmbloed Paarden Stamboek afdeling Zuidoost-Drenthe vindt een diploma voor paardenhouders een slecht idee. Voordat dit plan doorgevoerd kan worden is men jaren verder en veel informatie is ook te krijgen via de website van KWPN. Reinders geeft aan dat het probleem vaak niet ligt bij de aanschaf van een paard, maar bij het onderhoud. Dit kost veel geld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl