Het lijkt winterstop voor FC Emmen

VOETBAL - Officieel staan er voor de voetballers van FC Emmen nog twee wedstrijden op het programma voordat ze op kerstreces mogen, namelijk vrijdag en aanstaande maandag.
Maar gezien de toestand van het hoofdveld en de nog te verwachten winterse neerslag lijkt voetballen in Emmen een utopie de komende dagen. Ook FC Emmen-trainer René verwacht de komende uren geen 'weerwonder'. "De kans op doorgaan lijkt me nihil, wat ook geldt voor de maandagwedstrijd tegen FC Dordrecht. Op dit moment kan het absoluut niet en de weersverwachtingen voor de komende dagen zijn ook niet positief. "Op zich jammer natuurlijk want ik zou graag een normaal programma afwerken. Nu moet er na de winterstop weer worden ingehaald op doordeweekse dagen waardoor de wedstrijden kort achter elkaar komen te zitten en er weinig tijd voor herstel en trainingen is. Het is vervelend maar er valt natuurlijk weinig aan te doen."
Toch heeft Hake zijn ploeg net als alle andere weken wel zo normaal mogelijk geprepareerd voor de krachtmeting met Cambuur. "Ja, met een beetje creativiteit hebben we dat deze week gedaan. Zo hebben we maandag in een fitness-studio een krachttraining afgewerkt en zijn we op de dinsdag de zaal ingegaan. Vandaag konden we gelukkig weer op het kunstgrasveld terecht. Natuurlijk is het behelpen, maar deze spelersgroep gaat daar heel goed mee om."
Mocht het duel tegen Cambuur toch doorgaan, dan kan Hake in ieder geval niet beschikken over Ruud ter Heide, Michel Poldervaart, Erik van der Ven en Milos Malenovic. Ook de beschikbaarheid van Steven de Blok is uiterst twijfelachtig. Hij ontbrak wegens ziekte op de donderdagtraining.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl