Coöperatieve bakker in Peize wil ledenaantal uitbreiden

PEIZE - In bakkerij Ons Belang in Peize wordt alles in het werk gesteld om oude tijden te laten herleven. In 1909 werd het bedrijf opgericht als corporatie.
Inmiddels is het de enig overgebleven coöperatieve bakkerij in Nederland. Met het verdwijnen van de oorspronkelijke functie nam ook het ledental af.
De Coöperatieve Bakkerij is opgericht om de arme mensen de gelegenheid te geven om goed brood te kopen.
Bestuursvoorzitter Wim Stroetinga van de coöperatieve bakkerij Ons Belang vind dat ze er voor moeten zorgen dat de bakkerij in leven blijft. "Ook de samenleving vindt dat de bakkerij hier moet blijven."
Het ledenaantal is inmiddels gedaald tot twintig mensen. "Alle leden van het eerste uur zijn overleden" zegt Stroetinga. "Het nieuwe bestuur wil zorgen dat het ledenaantal wordt opgekrikt. Dat proberen we te doen door actieve leden te werven, die geld doneren, bijvoorbeeld honderd euro. Dan krijgen ze een renteprencentage, maar die wordt dan uitgekeerd in tegoedbonnen waarmee ze ambachtelijk producten kunnen kopen."
Foto: ditispeize.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl