Thomas van der Wal wint Kerstcross

ATLETIEK - Hardloper Thomas van der Wal is in Emmen winnaar geworden van de 33ste Kerstcross van de Sport- en Ontspanningsvereniging Politie Oost Drenthe.
De atleet uit Klazienaveen liep de 10 kilometer door de besneeuwde Emmerdennen in 39 minuten en 20 seconden. Hij had een voorsprong van 2 minuten en 58 seconden op Michel Eekhof uit Valthe. Tjip Baas uit Emmer-Compascuum werd derde. Hij was 3 minuten langzamer dan winnaar Van der Wal.
De Assense Liane de Wit was de snelste vrouw. Haar winnende tijd was 45 minuten en 33 seconden. Leonie Kramer uit Zwolle werd tweede op ruim 8 minuten en Maaike van der Werf uit Woltersum kwam 8 minuten en 32 tellen na winnares De Wit als numero drie over de eindstreep.
Ook in Peize stond een hardloopwedstrijd op het programma, maar vanwege de slechte toestand van het traject werd hier de 25e uitgave van de Decemberloop afgeblazen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl