In september beslissing over steun dierenpark

EMMEN - De Emmer gemeenteraad neemt pas in september volgend jaar een definitief besluit over de bouw van het nieuwe dierenpark met theater op de nieuwe locatie op de es.
Dit heeft de raad maandagavond besloten. De gemeente Emmen wil dit plan met 17 miljoen euro steunen, mits een economisch haalbaar bedrijfsplan op tafel ligt. De verhuizing vanuit het centrum naar de rand van de stad moet in 2015 een feit zijn. Dit project zal 205 miljoen euro kosten. Om dit geld bijeen te krijgen zoekt het park investeerders. De gemeenteraad stemde maandag wel in met een lening van 22 miljoen euro om het noodlijdende park tot 2015 financieel op de been te houden. Hiervan heeft de gemeente het park onlangs 1,4 miljoen euro geleend, met als voorwaarde dat het park flink saneert en zeventig banen schrapt.

Dierentuin directeur Frankwin van Beers was maandagavond duidelijk een tevreden mens. De Emmer gemeenteraad stemde in met een lening van 22 miljoen euro zodat het dierenpark tot 2015 financieel uit de brand is. Diezelfde raad stelde een besluit over 17 miljoen steun voor de bouw van een dierenpark op de Es uit tot september. Voor Van Beers overheerste na weken van spanning de opluchting. Hij gaat nu verder met de plannen voor de verhuizing en het aantrekkelijker maken van het bestaande park. De komst van leeuwen naar dierenpark Emmen moet daar onderdeel van zijn.
Deel dit artikel: