"Drentse gemeenten zien niet goed toe op kinderdagverblijven"

Gea Rijtsema van de GGD Drenthe.mp3
ASSEN - "Drentse gemeenten zien niet goed toe op kinderdagverblijven," dat zegt GGD Drenthe.
Volgens de gezondheidsorganisatie zouden er veel fouten op de kinderdagverblijven vooorkomen kunnen worden als de gemeenten beter zouden toezien.
Maandagavond publiceerde RTL Nieuws de inspectierapporten van kinderdagverblijven in heel Nederland. Daaruit blijkt dat er vaak iets mis is op de kinderopvangcentra. In Drenthe gaat het om zeventien kinderdagverblijven die tijdens de inspectie niet aan de regels voldeden. Zo zijn er niet altijd verklaringen van goed gedrag van het personeel aanwezig en staan er vaak te weinig begeiders op een groep.
De inspecties werden uitgevoerd door de GGD. Die heeft een controlerende functie en rapporteert de resultaten aan de gemeente. De GGD geeft aan dat ze zelf niet kan ingrijpen wanneer er iets aan de opvang schort. Die taak ligt bij de gemeente. De GGD geeft aan dat veel Drentse gemeenten werken aan verbetering, maar dat er nog verbetering mogelijk is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl