Henk F. krijgt 15 jaar voor het doden van Andrea Luten

ASSEN - Henk F. heeft voor het doden en verkrachten van Andrea Luten 15 jaar cel gekregen. Het Openbaar Ministerie had 18 jaar geëist. De rechtbank in Assen heeft dit bekend gemaakt.
Het is nog niet duidelijk of Henk F. in hoger beroep gaat. De Hoogevener was niet bij de uitspraak aanwezig. Ook het OM denkt nog na over het instellen van hoger beroep.
Evert van der Meer, advocaat van Henk F. gaat het vonnis nog een keer doorlezen en bespreken met zijn cliënt. Daarna gaat hij kijken of ze in hoger beroep gaan. Hij had gepleit voor twaalf jaar.
De zaak Andrea Luten
Andrea Luten uit Ruinen verdween op 10 mei 1993, een paar dagen later werd haar levenloze lichaam gevonden in het Gijsselterbos. De 41- jarige Henk F. werd in verband met de zaak gebracht nadat hij in november 2009 werd veroordeeld voor huiselijk geweld. In maart 2010 moest hij DNA afstaan. Uit onderzoek bleek dat het DNA van Henk F. overeenkomt met het DNA dat gevonden is in een schaamhaar op het lichaam van Andrea Luten. Een paar dagen na zijn aanhouding bekende hij de moord op Andrea Luten.
In een verklaring zei Henk F. dat hij Andrea Luten in paniek heeft gewurgd. Op 10 mei 1993 was hij gaan fietsen en kwam toevallig Andrea onderweg tegen. Hij is haar achterna gegaan en heeft haar seksuele handelingen laten verrichten. Waarom hij dat heeft gedaan weet F. niet meer, zo zei hij tijdens de behandeling van de zaak op 7 december 2010. Toen een auto in de buurt kwam, raakte F. in paniek en wurgde Andrea. Daarna is hij weggefietst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl