Willem Hut wint in Gramsbergen

MARATHONSCHAATSEN - Willem Hut uit Norg heeft de laatste wedstrijd op natuurijs van de marathonvierdaagse gewonnen. In Gramsbergen won de BAM-rijder in de sprint van Ralf Zwitser uit Haarlem.
Beide rijders waren in de laatste ronden weggereden uit een kopgroep van tien rijders. Omdat er in de achterblijvende groep geen sprake meer was van samenwerking konden de beide vluchters gemakkelijk wegblijven. De sprint van de groep werd gewonnen door Hoogevener Ingmar Berga, die daarmee derde werd.
Het klassement van de vierdaagse werd uiteindelijk gewonnen door Christijn Groeneveld uit Heerhugowaard. De ploeggenoot van Ingmar Berga klopte in de sprint zijn grootste concurrent voor de eindoverwinning Karlo Timmerman uit Groningen. Willem Hut eindigde op de derde plaats.
Bij de dames ging de overwinning naar Jolanda Langeland. De rijdster uit Bedum ging samen met Mireille Reitsma uit Emmeloord de laatste ronde in. Maar omdat Reitsma ten val kwam, kon Langeland ongehinderd alleen naar de finish rijden. Foske Tamar van der Wal uit Groningen won de sprint van het peleton en werd derde. Beste Drentse werd Nelleke Ensing uit Gieten. Zij finishte als zeventiende.
In het totaalklassement eindigde Jolanda Langeland op de eerste plaats. Tweede werd Carla Zielman uit Rottum en de derde plaats was voor Maria Sterk uit Hallum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl