Marijke Zaalberg is Drent van het Jaar 2010

ASSEN - Marijke Zaalberg is door het publiek gekozen tot Drent van het Jaar 2010. Dit is bekend gemaakt tijdens een speciale uitzending op TV Drenthe. De winnares kreeg ruim 30 procent van de stemmen.
Marijke Zaalberg werd genomineerd voor de verkiezing, omdat ze zich al jaren met hart en ziel inzet voor de kinderen van Haïti. De inwoonster van Westerbork richtte in 1998 de Stichting Naar School in Haïti op. In maart 1999 begon ze met haar eerste klasje in Kenscoff met 24 ondervoede kinderen. Nu heeft de stichting verschillende scholen en gaan er zo'n 1.100 kinderen naar deze scholen. Dit jaar was haar hulp extra hard nodig na de zware aardbeving in januari.
Naast Zaalberg waren ook tekenaar Jan Kruis, schaatser Ingmar Berga en Leraar van het jaar Mathijs ter Bork genomineerd voor de titel Drent van het Jaar 2010.
Het was voor de tweede keer dat RTV Drenthe de verkiezing Drent van het Jaar organiseerde. De eerste editie werd vorig jaar gewonnen door Jan Germs. Hij reikte woensdagavond de bokaal voor 2010 uit aan Marijke Zaalberg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl