Geen grote problemen door sneeuwval in Drenthe

ASSEN - Het heeft in de nacht van woensdag op donderdag weer flink gesneeuwd. Rijkswaterstaat is in de nacht en op donderdagochtend druk met sneeuwschuiven.
Ernstige ongelukken zijn er volgens de politie niet geweest.
Op de snelwegen in Drenthe zijn de linkerrijstroken minder goed begaanbaar doordat het zout daar minder goed wordt ingereden. Op de A28 stonden donderdagochtend verschillende files. Op de N33 en N34 wordt gestrooid door Rijkswaterstraat. De verwachting is dat ze nog tot het eind van de ochtend bezig zijn met sneeuwschuiven en zout strooien.
De sneeuwval en gladheid zorgen wel overlast voor het openbaar vervoer in Drenthe. Busmaatschappij Qbuzz meldt dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen die kunnen oplopen tot zo'n twintig minuten. Vanwege de gladheid passen de buschauffeurs hun snelheid aan. In de Emmer wijk Angelso rijden geen bussen.
Tot nu toe heeft het treinverkeer in het noorden weinig last van de sneeuwval. De treinen in Drenthe rijden op tijd.
Het 'zout-loket' is woensdagmiddag geopend, een soort ruil-handel in zout voor gemeenten, maar Rijkswaterstaat weet nog niet precies welke gemeenten zich hebben aangemeld voor dat loket. Ze zijn aan het inventariseren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl