Veel ongelukken door stuifsneeuw

ASSEN - Het verkeer in Drenthe heeft donderdagavond en vrijdagochtend veel hinder van stuifsneeuw. De politie waarschuwt voor verradelijke gladheid, stuifsneeuw en sneeuwduinen.
Door de harde wind wordt sneeuw de weg opgeblazen en vormen zich sneeuwduinen. De politie geeft bestuurders in heel Drenthe het advies niet de weg op te gaan als dat niet nodig is.
Er zijn vrijdagochtend ongeveer dertig ongelukken gebeurd. Op de N374 bij Buinerveen en Buinen waren twee ongelukken met vrachtwagens. Ook op de A37 bij Zwinderen is een vrachtwagen van de weg geraakt. De 44-jarige chauffeur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Op de Friesland-route, de N381, is een vrachtwagen van de weg geraakt, de chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. De weg is een tijd afgesloten geweest, maar is weer open.
Er hebben zich in de loop van donderdagmiddag en -avond ongeveer negentig glijpartijen en eenzijdige ongelukken voorgedaan. Veel auto's kwamen vast te zitten in de sneeuw of raakten van de weg af. In Huis ter Huide schoof een auto het kanaal op en zakte door het ijs. De chauffeur kon zichzelf bevrijden en is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
De N48 is tussen de afslag N36 bij Hardenberg en de grens met Drenthe bij Balkbrug is voor het doorgaande verkeer een tijd afgesloten geweest. Dit was vanwege de gladheid van de weg en om ongevallen te voorkomen.
Rijkswaterstaat probeert om de wegen zoveel mogelijk sneeuwvrij te maken. Bij een tiental ongelukken was sprake van licht letsel, bij de overige aanrijdingen was er alleen blikschade.
Heeft u foto's van de sneeuwduinen of ongelukken mail ze naar website@rtvdrenthe.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl