Jaaroverzicht 2010 Haïti

JAAROVERZICHT - Op 22 januari 2010 sloegen de Nederlandse omroepen de handen ineen voor Haïti. Doel was om zoveel mogelijk geld in te verzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving.
RTV Drenthe hield de hele dag een speciale actiedag, die op radio en tv te volgen was. dat leverde 1.050.000 euro op.
Tienduizenden doden, gewonden, kinderen die zonder ouders achterblijven. Een enorme materiële schade en een gebrek aan zuiver water, geneesmiddelen, eten, tenten. Haiti kampt nog steeds met de desastreuze gevolgen van de aardbeving begin dit jaar. Zo'n anderhalf miljoen Haitianen proberen in 13.000 tentenkampen hun leven weer op te pakken. Er is gebrek aan medisch personeel en aan sanitaire voorzieningen. Daar kwamen nog de gevolgen overheen van een orkaan, een choleraepedemie en onrustig verlopen verkiezingen.
Tijdens de speciale uitzending Drenthe Helpt Haïti kwamen vele gasten en artiesten naar de studio. Onder meer Drent van het Jaar, Marijke Zaalberg uit Westerbork van de van Stichting Naar school in Haïti vertelde over haar project op het getroffen eiland. De stichting heeft op Haïti vier scholen opgezet. Via een veiling werd in de studio 5500 euro bijeen gebracht.
In totaal bracht leverde de speciale actiedag 1.050.000 euro op

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl