Dode man en vrouw gevonden in Meppel

MEPPEL - In een flat aan de Thorbeckelaan in Meppel zijn zaterdagmiddag twee doden gevonden. Het gaat om een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Doezum.
De politie heeft het vermoeden dat beide slachtoffers omgekomen zijn door koolmonoxidevergiftiging.
Vanuit de flat waar de slachtoffers gevonden zijn werd melding gedaan van een gaslucht en dat inmiddels twee personen al overleden waren. De hoofdbewoonster, een 48-jarige vrouw, was op dat moment met haar twee zonen en een schoondochter in de woning aanwezig. Één van de zonen en zijn vriendin waren toen al overleden. De andere 21-jarige zoon en de hoofdbewoonster zijn met koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis opgenomen.
De technische recherche heeft rond de flat een flink gebied afgezet en onderzoek gedaan. Eerder waren in verband met de koolmonoxide 5 flats in dezelfde portiek ontruimd. Zeven bewoners zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. En ook een politieagent en een rechercheur hebben zich na het onderzoek laten controleren in het ziekenhuis. De bewoners van de ontruimde flats hebben de nacht elders doorgebracht.
Onderzoek op de lichamen van de overleden man en vrouw moet uitwijzen of ze inderdaad door koolmonoxidevergiftiging om het leven zijn gekomen. De technische recherche gaat zondag onderzoek doen naar de oorzaak van onder meer het te hoge koolmonoxidegehalte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.