Jaaroverzicht 2010 CO2

JAAROVERZICHT - De opslag van CO2 is dit jaar een heet hangijzer in de provinciale en landelijke politiek. In lege gasvelden in Noord-Nederland kan de uitstoot van fabrieken worden gepompt.
Zo kan ons land een bijdrage leveren aan de vermindering van CO2 in de lucht.
Maar niet iedereen denkt daar zo over en in februari ruiken tegenstanders hun kans als het kabinet valt. Er worden demonstraties georganiseerd, maar het demissionaire kabinet zet het proces niet stil. In Barendrecht ontstaan hevige protesten tegen de komst van CO2 daar. De regering meldt dat de opslag in Barendrecht essentieel is voor het doorgaan van de opslag in Drenthe.
Eleveld blijkt in Juni een van de drie voorkeurslocaties te zijn, tot onvrede van de gemeente Aa en Hunze. De definitieve beslissing moet door het nieuwe kabinet worden genomen, maar ondertussen krijgen de inwoners van Eleveld al voorlichting over CO2opslag.
In november besluit de nieuwe minister Verhagen een streep door Barendrecht te zetten. Maar dat heeft nu opeens geen consequenties meer voor de opslag in het Noorden. De opslag van CO2 lijkt door te kunnen gaan. Ook omdat Provinciale Staten in december geleden een motie heeft aangenomen waarin staat dat ze de opslag onder bepaalde voorwaarden toestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl