Netam Trailers Leek failliet

PROVINCIE - LEEK - Netam Trailers, met onder meer een vestiging in Leek, heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf maakt opleggers en aanhangers en heeft in totaal 120 mensen in dienst.
Daarvan werken 80 medewerkers in Leek. Het personeel is maandagochtend door de directie op de hoogte gebracht. Waarschijnijk wordt nog deze week een curator benoemd, die gaat onderzoeken of er kans is op een doorstart. Door de toenemende concurrentie van, vooral bedrijven in de voormalige Oostbloklanden, kan Netam Trailers het hoofd niet meer boven water houden. Volgens CNV Bedrijvenbond heeft Netam Trailers voldoende opdrachtgevers maar is er geen financier te vinden die de orders wil voorfinancieren. De bedrijvenbond haalt dan ook hard uit naar de NOM, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. De NOM is mede door de politiek in het leven geroepen om te investeren in de industrie, maar laat het in dit geval afweten, aldus CNV bedrijvenbond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl