Natasja Bruintjes in mineur

Natasja Bruintjes.mp3
SCHAATSEN - Schaatsster Natasja Bruintjes uit Meppel is ontgoocheld na de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint in Heerenveen.
Na een matige vijfhonderd meter waarop ze negende werd, volgde ook nog een belabberde duizend meter. Op de afstand waar ze normaal op uitblinkt werd ze nu teleurstellend achtste. In het tussenklassement staat ze nu op ruime achterstand op de achtste plaats.
Ook Jacques de Koning uit Meppel kwam in actie in het sprinttoernooi. Hij werd vierde op de vijfhonderd meter, maar verloor veel terrein op de duizend meter waarop hij twaalfde werd. In het tussenklassement staat hij negende.
Naast de sprinters kwamen ook de allrounders in actie. Zij reden alleen een vijfhonderd meter. Linda de Vries uit Smilde verraste daar met een bronzen medaille. Marije Joling uit Assen werd twaalfde. Janneke Ensing uit Gieten reed een persoonlijk record, maar werd gediskwalificeerd omdat ze een zogenaamde kick-finish maakte volgens de jury. Dat betekent dat ze bij het passeren van de finishlijn haar voet niet op het ijs had. Ensing mag morgen wel starten op de 1500 meter en de drie kilometer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl