Oorzaak koolmonoxidevergiftiging onduidelijk

MEPPEL - De koolmonoxidevergiftiging en dood van twee jonge inwoners van Meppel op eerste kerstdag 'kan niet veroorzaakt zijn door een lekke gezamenlijke rookgas-afvoer.
' Dat zegt directeur Hetzer van Houten van Woonconcept, de eigenaar van de woningen.
"Het is onmogelijk omdat er individuele CV-ketels in zitten met een gesloten aan- en afvoer. Daarom is het voor ons ook verbazingwekkend dat dit kon gebeuren," zegt Van Houten.
Ook Lex Schruijer van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid snapt niet waar de koolmonixide in de Meppeler flat is ontsnapt omdat het een gesloten CV-systeem is. "Het is moeilijk om een ooraak aan te wijzen, dat zal onderzoek moeten aantonen."
De politie onderzoekt hoe de koolmonoxide in de woning is gekomen en waar het dodelijke gas vandaan kwam. De uitvaart van de jonge man en vrouw die om het leven kwamen is vrijdag.
De stichting consument adviseert om ieder jaar de CV-installatie, gaskachel of geiser te laten controleren door een erkende instalateur en altijd te ventileren. 'En zorg voor koolmonoxidemelders in huis, vooral in kleine ruimtes of waar de ventilatie slecht is.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl