Jaaroverzicht 2010 Willeke Dost

JAAROVERZICHT - Op 15 januari 1992 verdween de toen 15-jarige Willeke Dost uit Koekange. Sindsdien is er nooit meer een spoor van het meisje gevonden.
Lange tijd is er vanuit gegaan dat zij was weggelopen en dus vrijwillig was verdwenen. Het lichaam van Willeke Dost werd in 2010 tijdens diverse onderzoeken rond de boerderij van haar pleegouders aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange niet gevonden.
In juni werd al in en rond de boerderij en bij twee bosjes gezocht naar sporen van Willeke. Het Nederlands Forensisch Instituut - het NFI -maakte onder meer gebruik gemaakt van een grondradar en een elektrische zeef. Ook zwerden honden ingezet. Het onderzoek bij de boerderij werd van 7 tot 11 juni uitgevoerd door 40 mensen. Begin juni werden pleegmoeder Herna M. en haar zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke. De verhoren zorgden niet voor een doorbraak. Zij werden korte tijd later vrijgelaten.
Op 25 september zegt Richard van der Weide, advocaat van Lammie Dost (tante van Willeke), dat Openbaar Ministerie in Assen moet inzage geven in het onderzoeksdossier in de zaak Willeke Dost. Desnoods door tussenkomst van de rechter. Van der Weide was teleurgesteld over het feit dat het bodemonderzoek achter de boerderij van de pleegouders van Willeke in Koekange niets heeft opgeleverd. Zijn cliënte had de overtuiging dat op de plek van de voormalige vuilstort sporen van Willeke gevonden zouden worden. Om te voorkomen dat het onderzoek nu vastloopt, wil Van der Weide het dossier inzien, want juist de familie van Willeke Dost zou de verklaringen in het dossier kunnen toetsen en het onderzoek een nieuwe impuls kunnen geven.
Anneke Mioch uit Meppel besloot op zaterdag 23 oktober met een groep van 25 vrijwilligers te gaan zoeken. Aanleiding waren anonieme tips die wijzen naar dezelfde plek bij een vennetje langs de spoorlijn in de buurt van Koekangerveld. De moeder van de vroegere vriendin van Willeke nam de tips zeer serieus. Omdat politie en justitie voorlopig waren gestopt met zoeken wilde Mioch de zoektocht zelf voortzetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl