Hoogeveen gaat door met vuurwerkbonnen

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen gaat door met de uitgifte van vuurwerkbonnen in de Oranjebuurt.
Kinderen tot twaalf jaar uit die wijk mogen voor twintig euro vuurwerk uitzoeken als ze beloven geen vreugdevuren te onsteken tijdens de jaarwisseling. Ook krijgen de kinderen twee blikjes frisdrank en een zakje chips.
De vuurwerkbonnen zijn een paar jaar geleden op verzoek van buurtbewoners ingesteld. Ze waren de vreugdevuren tijdens oud en nieuw zat. Opbouwwerker Henk Otten kwam met het idee voor de vuurwerkbonnen. "We weten dat er in de wijk een grote saamhorigheid is en daarom hebben we gekozen om de kinderen op een andere manier een besteding te geven om de nacht door te brengen, door vuurwerk te geven dat ze anders niet kunnen betalen."
Volgens Wijkagent Jan Oosten werkt de oplossing goed. "Je krijgt de jeugd mee en daardoor wordt de olievlek groter, men steunt elkaar. De afgelopen jaren hebben we geen echte vuren gehad." De kinderen krijgen bij het vuurwerk ook een aansteeklont en een veiligheidsbril.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl