Emmen buigt voor VVV

PROVINCIE - FC Emmen is er niet in geslaagd om de koploper van de eerste divisie, VVV Venlo, punten af te snoepen. In eigen huis verloren de Drenten gisteravond met 1-2.
In een slechte eerste helft van Emmen-kant kwam de ploeg wel op een 1-0 voorsprong, door een goal van Mourad. Hij verzilverde een vrije bal van Jannes Wolters drie minuten voor rust. Tien minuten daarvoor kroop Emmen nog door het oog van de naald, toen VVV-spits Rik Platvoet een strafschop miste. Na rust speelde Emmen goed en was het wachten op de 2-0, maar de goal bleef uit. Sterker nog: VVV kwam terug en won zelfs nog, door doelpunten van Soltani en Garcia. In de laatste minuut raakte Rachid El Khalifi voor Emmen nog de lat en dus bleef het bij 1-2. Emmen verliest dus, maar kreeg na afloop wel de complimenten van VVV-trainer Herbert Neumann. En die nam collega Jan van Dijk graag in ontvangst, ook al koopt ie er natuurlijk niks voor Overigens traint ex-Ajacied Kofi Mensah woensdag en donderdag mee met Emmen. De verdediger zou zijn oefenstage eerst vorige week afwerken, maar Mensah werd na de eerste trainingsdag verhinderd door griep. En nog meer spelersnieuws uit Emmen. Want Jordy Hoogstrate gaat aanstaande vrijdag onder het mes. De middenvelder wordt in Eindhoven geopereerd aan zijn knie. De verwachting is dat de revalidatie zo'n 6 tot 8 maanden gaat duren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl