Nieuwjaarsduiken hebben last van winterweer

HOOGEVEEN - De nieuwjaarsduiken in Hoogeveen, De Wijk, Erm en Coevorden gaan zondag, ondanks het aanhoudende winterweer, gewoon door.
De traditionele duiken op 1 januari in het Zuidlaardermeer en in Nijeveen zijn afgelast.
Voorzitter Cornelis Hoekman van de ijs- en skeelerclub Nijeveen heeft de nieuwjaarsduik afgelast. "Voor ons heeft het schaatsen voorrang. En we hebben nu op 1 januari bikini- en zwembroekschaatsen. Eén rondje schaatsen in zwemkleding en dan gauw naar binnen aan de warme chocolademelk."
Huisarts Roelof Moes uit Kolderveen zegt dat nieuwjaarsduiken niet voor iedereen bedoelt zijn. "Mensen die hart- en vaatziekten of suikerziekte hebben moeten niet in het water gaan. Gezonde mensen kunnen wel het water in, maar door het koude water wordt de bloeddruk hoger en gaat het hart sneller kloppen daar moeten ze wel rekening mee houden." De huisarts adviseert om voor het duiken goed warm te zijn en niet met de nek en het hoofd onder water gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl