Oud en Nieuw: brandjes en geweld

ASSEN - De Oud en Nieuwviering in Drenthe heeft voor veel brandjes en het wat geweld gezorgd.
Er zijn 25 mensen aangehouden en de bandweer heeft de handen vol gehad aan diverse brandjes onder meer door een lawinepijl die in een woning in Emmen terecht kwam.
Er zijn vijf mensen aangehouden voor geweld tegen hulpverleners. In Roden is een agent buiten functie aangevallen. De agent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De aanvaller is aangehouden. Acht mensen zijn aangehouden voor rijden onder invloed.
De brandweer was druk met het blussen van tientallen kleine brandjes en vreugdevuren. In Assen heeft brand gewoed in een woning aan de Witterstraat, de oorzaak van het vuur is nog niet bekend. Een caravan in Eext is volledig afgebrand.
De politie noemt de nacht vergelijkbaar met voorgaande jaren. Het was niet erg rustig maar ook niet extreem druk. "Het is vergelijkbaar met een evenement als de TT," zegt Sascha Suselbeek van de regiopolitie Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl