Protestacties tegen bezuinigingen op natuur

DOLDERSUM - Natuur- en milieuorganisaties maken zich grote zorgen over de bezuinigingen op natuur. Ze organiseerden zondag onder andere een protestactie bij de schaapskooi in Doldersum.
De bijeenkomst is onderdeel van de actie Hart voor Natuur die zondag door heel Nederland werd gehouden. Natuurorganisaties hopen zo de ruim 300 miljoen euro aan bezuinigingen tegen te houden. In heel Nederland namen 40.000 mensen deel aan de actie. Ook waren er acties bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en de schaapskooi Holtingerveld in Uffelte.
De PvdA neemt het initiatief voor een wetsvoorstel dat ervoor moet zorgen dat de natuur in Nederland op de lange termijn beter wordt beschermd. Dat heeft PvdA-leider Job Cohen zondag bekendgemaakt in het Nationaal Park Veluwezoom, waar hij meedeed aan een publieksactie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties tegen de komende bezuinigingen.
Cohen bepleitte een wet BasisNatuur, die de natuur minder afhankelijk moet maken van de wispelturigheid van de politiek. Hij hekelde dat de natuur kennelijk ook onderdeel is geworden van ,,de zinloze politieke polarisatie'' terwijl er juist ,,een lange adem'' nodig is om resultaten te bereiken. Volgens hem vormt de natuur, de natuurlijke leefomgeving, een onmisbaar onderdeel van onze basis. In de wet moeten ook basiszaken worden vastgelegd zoals de omvang en de bescherming van de natuur, aldus Cohen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl