Burgemeester Westmaas vindt cameratoezicht bespreekbaar

MEPPEL - Burgemeester Jan Westmaas wijst cameratoezicht in de binnenstad van Meppel niet af.
Maar volgens hem is dat nooit alleen de oplossing van het toenemende uitgaansgeweld in de Meppeler binnenstad.
Een bezorgde Westmaas deed in zijjn nieuwjaarstoespraak een oproep aan ouders om hun verantwoordelijkheid te nemen. 'Welk draadje in de jeugdige hersenen kan zo'n kortsluiting veroorzaken dat niets ontziende agressie en geweld het gevolg is? Is het drankgebruik of zijn het drugs, is het verveling? Als dat zo is, voelen we dan nog iets als ouders voor de inzet van ons ouderlijk gezag? Of laten we het over aan de politie en de overheid? Moeten die de problemen op straat maar oplossen. En als ze dat niet doen, staan we dan allen met ons scherpe commentaar klaar. Zo werkt het niet dames en heren.'
Wstmaas vindt het te gemakkelijk dat kritische inwoners het probleem bij de lokale overheid neerleggen, die volgens Westmaas toch al veel onterechte kritiek krijgt. 'Er wordt veel gemopperd op de politiek. Soms terecht en vaak zeer onterecht. Democratie is de enige manier om als Meppeler samenleving samen te werken aan onze toekomst. Het is daarom te gemakkelijk om als burger constant af te geven op de politiek. De politiek zijn we uiteindelijk samen. Iedere burger heeft daarin een verantwoordelijkheid.' Cameratoezicht is bespreekbaar volgens de burgemeester, maar hij ziet het slechts als hulpmiddel in samenwerking met de horeca.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.