Hoofdkantoor Betongroep naar Veenoord

VEENOORD - De Heembeton Groep verplaatst het hoofdkantoor van Lelystad naar Veenoord.
De Heembeton Groep maakt deel uit het beursgenoteerde en wereldwijd opererende CRH (Cement & Roadstone Holding). CRH bestaat onder meer uit Heembeton Casco's & Gevels in Lelystad en Alvon Bouwsystemen in Veenoord.
Er is begin dit jaar ook sprake van een juridische fusie van twee dochters tot 'Alvon Heembeton'. De productie van Heembeton blijft ondanks de fusie wel in Lelystad. Het bedrijf maakt daar prefab betonnen casco's, gevels, wanden en vloeren. Ook in Veenoord worden bij Alvon prefab betonelementen gemaakt.
FNV Bondgenoten peilde woensdag de mening van de leden. De werkgever wil een sociaal plan alleen van toepassing laten zijn op het personeel dat ontslagen wordt en dus niet voor personeel dat niet mee kan of wil naar Veenoord. Maar dat is wel de duidelijke wens van de FNV-leden, in combinatie met een fatsoenlijke reiskostenregeling. De overplaatsing betreft 25 kantoorwerknemers. Zes kantoorwerknemers zouden hun baan verliezen.
Volgens FNV Bondgenoten is de kans groot dat niemand over zo'n grote afstand van Lelystad mee zal verhuizen naar Veenoord. FNV Bondgenoten noemt het verplaatsen van het kantoor van Lelystad naar Veenoord 'een zeer ingrijpende organisatiewijziging met verstrekkende gevolgen voor de betrokkenen'. Vrijdag wordt met de bedrijfsleiding over de wensen van de FNV-leden onderhandeld. De bouwsector ondervindt veel last van de kredietcrisis. Dat leidde twee jaar geleden in Veenoord tot 25 ontslagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl