Uitstel van betaling Plastinum

ASSEN - De rechtbank in Assen heeft uitstel van betaling verleend aan het bedrijf Plastinum in Emmen. Daarmee heeft de leiding van het bedrijf op de valreep een faillissement afgewend.
FNV Bondgenoten had de rechter in Amsterdam gevraagd dinsdag het faillissement uit te spreken, nu het personeel al twee maanden geen salaris meer krijgt en thuis zit. De bond vermoedde maandag al dat het bedrijf nog een poging zou ondernemen om via een verzoek tot uitstel van betaling het faillissement te voorkomen. FNV Bondgenoten ging er vanuit dat dit verzoek ook aan de rechter in Amsterdam zou worden voorgelegd.
De bond is dan ook volledig overvallen door het bericht dat de rechtbank in Assen uitstel van betaling heeft verleend. Dat was voor de rechter in Amsterdam vervolgens reden om geen uitspraak te doen over het verzoek om een faillissement uit te spreken. De bonden vermoeden dat er sprake is van een vertragingstaktiek van Plastinum, maar hebben onvoldoende informatie om de kansen op een doorstart te kunnen beoordelen.
De fabriek werd gesloten, nadat energiebedrijf NUON stopte met de levering van stroom vanwege betalingsachterstanden. Plastinum verwerkte kunststof uit afval tot een nieuw soort plastic.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl