PVV Drenthe tegen verhuizing dierentuin Emmen

Lijsttrekker Ronald Beimers van de PVV in Drenthe.mp3
ASSEN - De PVV in Drenthe zet bij de statenverkiezingen in op het versterken van de economie en wil daarnaast voorlopig geen verhuizing van de dierentuin in Emmen.
Dat zijn de belangrijkste punten in het verkiezingsprogramma van de partij van Geert Wilders.
Ook maakte de partij een einde aan de geheimzinnigheid rond de kandidatenlijst. Lijsttrekker is de 41-jarige Ronald Beimers uit Roden, zoals RTV Drenthe vorige maand al meldde. En ook de vijf overige kandidaten waren al bekend. Lijsttrekker Beimers spreekt van een sterke groep kandidaten. De partij hoopt zeker 6 of 7 zetels te halen. Beimers zegt geen ambities te hebben om bij een goede uitslag gedeputeerde te worden. Daarvoor is de nummer twee van de lijst, de 66-jarige Nico Uppelschoten uit Eelde in beeld.
Hij was tot 1998 rector van het Zernike College in Groningen, waar hij vanwege een affaire het veld ruimde. Uppelschoten kon door een ondoorzichtige boekhouding een bedrag van rond de 15.000 gulden niet verantwoorden en werd van fraude beticht. Tot een zaak kwam het niet. Wel vertrok Van Uppelschoten door de affaire voortijdig, zo bevestigde eerder de huidige rector van het Zernike-College, Dirk Dijkstra, tegenover NRC Handelsblad.
Van de elf kandidaten komen er opvallend genoeg vier uit Eelde. De nummer 11, Stacey Chegodayev, woont in Zwijndrecht en is persvoorlichtster bij de PVV. Volgens een woordvoerder van het stembureau is de woonplaats geen probleem, al moet de kandidaat wel een verklaring afgeven dat ze, als ze gekozen wordt, in Drenthe gaat wonen. Maar daar is geen termijn aan verbonden. Stacey heeft ook een artiestennaam Stacey Capos. De masterstudente Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam was vorig jaar gekozen tot finaliste Miss Benelux 2011en poseerde als model voor diverse modebladen. Daarnaast is ze dol op (salsa)dans.
foto: Stacey Chegodayev

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl