Hogeschool Meppel op de vingers getikt

MEPPEL - De Hogeschool Meppel noemt zichzelf ten onrechte een geaccrediteerde HBO-opleiding.
De onderwijsinspectie heeft dat de school laten weten na een kritisch bericht op de website 'geenstijl'. De kritiek van 'geenstijl' ging over het feit dat iedere willekeurige school zich zomaar geaccrediteerd zou kunnen noemen.
De Hogeschool Meppel heette tot september nog de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen. En daarmee ging het niet goed. Directeur Jan Kruize koos daarom voor een nieuw imago en twitterde daar over.
De onderwijsinspectie zocht dit uit en liet de hogeschool weten dat het niet correct was om dat te melden.
In het bericht op 'geenstijl' werd gesteld dat de school in Meppel even HBO-waardig is als de Hogeschool van Plopsaland.
Directeur Jan Kruize zegt dat het vooral om de woordkeus gaat: "Men valt over het woordje geaccrediteerd, het woord is beschermd als het gaat om een hogeschool, dan moet je geaccrediteerd zijn door de overheid, dat wist ik niet." En de school mag zich zich van de inspectie geen HBO-opleiding noemen, maar mag wel melden dat studenten op HBO-niveau worden opgeleid.
De onderwijsinspectie noemt het voorval onwenselijk. 'Studenten krijgen geen door de staat erkende titel. Ook houdt de onderwijsinspectie geen toezicht bij deze opleiding', aldus een woordvoeder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl