Buitenlandse investeerder Plastinum

0adac939c4fce3ebc1257810003a391b_wpicture1_1.jpg
0adac939c4fce3ebc1257810003a391b_wpicture1_1.jpg
EMMEN - De directie van het bedrijf Plastinum in Emmen wil de fabriek zo snel mogelijk weer opstarten. Dat heeft bewindvoerder Reiziger in Assen laten weten.
Er is hem ook gemeld dat er donderdag bij een notaris een overeenkomst getekend wordt met een onbekende Zwitserse investeerder en dat er dus geld is om verder te gaan.
Eerder deze week verleende de rechtbank uitstel van betaling, waarmee een dreigend faillissement op verzoek van FNV Bondgenoten werd afgewend. Het bedrijf is al twee maanden dicht, nadat energiebedrijf NUON - vanwege betalingsachterstanden - de levering van stroom staakte. De 35 personeelsleden zitten zonder loon thuis.
Een deel heeft al ander werk gevonden. Er zouden nog rond de twintig werknemers beschikbaar zijn voor een doorstart. Het opnieuw opstarten van de productie vergt enkele weken. Plastinum verwerkte kunststof uit afval tot een nieuw soort plastic.
De bewindvoerder heeft nog niet het contract met de investeerder gezien. Hij wil eerst dat het bedrijf de financiële verplichtingen nakomt of daarover met crediteuren een deal sluit. Volgens FNV Bondgenoten moet het personeel snel betaald worden en dan is voor hen de kous af. De directie van Plastinum is niet bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl