Red Giants winnen inhaalwedstrijd van Akrides

Patrick Koning in gesprek met Piet-Cees van der Wel.mp3
BASKETBAL - De basketballers van de Red Giants uit Meppel hebben de inhaalwedstrijd tegen Akrides met 76-64 gewonnen.
De wedstrijd werd eind vorig jaar afgelast, omdat de ploeg uit Ijmuiden toen de weg niet op durfde in verband met het slechte weer.
De Red Giants kwamen pas laat in de wedstrijd. De eerste helft was enorm fysiek en leverde ook relatief weinig punten op. 36-29 was de ruststand. Pas aan het einde van het derde en het begin van het vierde kwart konden de Meppelers definitief het verschil maken. Met name spelverdeler Sjoerd Langevoort en forward Rik van de Nes waren uitblinker. Langevoort verdeelde het spel op vakkundige wijze en gaf veel assists. Van de Nes scoorde na een zwakke eerste helft, in de tweede helft een aantal belangrijke driepunters. Hij kreeg meer speeltijd, omdat aanvoerder Wim van der Kamp aan de kant zat met een hersenschudding.
De Red Giants zijn nu vijf competitiewedstrijden op rij ongeslagen en klimmen van de vierde naar de derde plaats in de promotiedivisie.