Overgewicht kinderen De Wolden gedaald

ZUIDWOLDE - Het aantal kinderen met overgewicht in de gemeente De Wolden is gedaald van 9 naar 4 procent. Dat blijkt uit een eindmeting in het Buurt Onderwijs Sport (BOS) project.
Het landelijk gemiddelde van overgewicht bij kinderen is ongeveer 14 procent.
De afgelopen vijf jaar vond dit BOS-project plaats onder ongeveer achthonderd leerlingen van alle twintig basisscholen in De Wolden. De gemeente heeft in samenwerking met Sport Drenthe en Stichting Welzijn de Wolden geprobeerd om beweging te stimuleren en pesterijen terug te dringen.
Projectleider Britt Tjalma van Sport Drenthe zegt het vooral gaat om op een 'leuke' manier te zorgen dat kinderen gaan nadenken over het gewicht en gezond leven. "Doormiddel van een lesboekje doen spelletjes, quizzen en praten met elkaar, zo proberen we de kinderen bewust te maken van gezonde voeding."
In de gemeente Borger-Odoorn is het aantal kinderen met overgewicht licht afgenomen. In Westerveld is het BOS-project ook afgelopen, maar hier zijn nog geen cijfers van bekend. Op scholen in Emmen en Meppel zit het project in een opstartfase.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl