CV-Ketels appartementen Meppel afgesloten

MEPPEL - Verwarmingsketels van 44 appartementen in Meppel zijn afgesloten en worden vervangen. Dit hebben de gemeente en Woonconcept vrijdagavond bekend gemaakt.
Het gaat om ketels in huurwoningen van Woonconcept aan de Thorbeckelaan, Piersonstraat en de Donker Curtiusstraat.
De ongeveer 60 bewoners krijgen per huishouden twee elektrische kachels en ook buitendouches. Mensen die niet willen blijven, worden ondergebracht in een hotel. Hoelang de mensen zonder cv zitten is nog niet bekend. De bewoners zijn geïnformeerd op een informatiebijeenkomst.
De beslissing is genomen vanwege de eerdere koolmonoxidemelding vrijdagmiddag in een flat aan de Thorbeckelaan. In dezelfde flat kwamen op Eerste Kerstdag twee personen om het leven door koolmonoxidevergiftiging.
Afgelopen maandagavond was er in een flat aan de naastgelegen Piersonstraat ook al een koolmonoxide-alarm. Dat was voor woningcorporatie Woonconcept aanleiding om opnieuw onderzoek te laten doen naar de CV-installaties. Er werden toen zes appartementen, uit voorzorg, ontruimd. Uit de meting bleek dat er in het gebouw sprake was van een zeer lage concentratie koolmonoxide. en dat er geen sprake was van een levensgevaarlijke situatie.
(foto: kachels rondgedeeld in flats)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl