Klip blijft VVD kandidaat voor Gedeputeerde Staten

PROVINCIE - ASSEN - Tanja Klip blijft voor de VVD kandidaat voor Gedeputeerde Staten. Dat bleek zaterdagochtend op de nieuwjaarsreceptie van de liberalen in Drenthe. Klip is sinds 2005 gedeputeerde.
Zij volgde toen Johan Dijks op. Klip kwam de afgelopen twee jaar onder vuur te liggen tijdens de zogenoemde Eurochamp-affaire. Daarbij werd vanuit het Provinciehuis informatie gelekt naar de media.
Op de nieuwjaarsbijeenkomst werd ook bekend dat de VVD in Drenthe met een voorkeursactie komt om Sipke Swiersta uit Assen in de Eerste Kamer te krijgen. Swierstra staat nu op plaats 21. Volgens kamercentralevoorzitter Ewout Klok is Swierstra de man die het verschil kan maken als het gaat om het onder de aandacht brengen van Drentse belangen in de Eerste Kamer. VVD-senator Pieter Hofstra uit Zuidlaren zit nu in de Eerste Kamer, maar houdt daar mee op. De leden kunnen van 12 tot en met 26 januari stemmen over de volgorde van de lijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl