Darter Dekker niet in finale Lakeside

DARTEN - Jan Dekker is niet tot een nieuwe stunt in staat gebleken in de Lakeside, het wereldkampioenschap darts van de BDO.
Het 20-jarige talent uit Klijndijk verloor in de halve eindstrijd met 2-6 van de Engelsman Dean Winstanley. Deze neemt het in de finale op tegen zijn favoriete landgenoot Martin Adams.
Dekker had als derde Nederlander ooit de finale kunnen bereiken van het titeltoernooi in Frimley Green. Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen, beiden overgestapt naar de concurrerende profbond PDC, gingen hem voor. Uitzicht daarop kreeg de student bedrijfseconomie niet. Daarvoor bleek Winstanley te koel en te
trefzeker.
Een herhaling van zijn wederopstanding in de kwartfinale tegen Garry Thompson zat er niet in. Dekker werkte vrijdagavond een achterstand van 2-4 weg om in de kleine uurtjes de beslissende negende set in de verlenging te winnen. Zover liet Winstanley het niet komen. Zijn onervaren opponent, die als 13-jarig jochie voor het eerst 170 (het maximum) uitgooide, kwam voor de pauze nog wel tot 2-3 terug maar kon daaruit onvoldoende inspiratie putten. Dekker kreeg als troost ruim 13.000 euro mee.
(ANP)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl