Schaatser Berga wint in Amsterdam

SCHAATSEN - Schaatser Ingmar Berga heeft zaterdag in Amsterdam de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven.
De 26-jarige Hoogevener was in de eindsprint de snelste van een kopgroep van elf man. Geert Plender en Bob de Vries werden respectievelijk tweede en derde. Sander Kingma uit Assen werd vijfde en Frank Vreugdenhil uit Eldersloo legde beslag op de zesde plaats.
De race over 125 ronden op de Jaap Edenbaan was loodzwaar. In regen en wind moest er weer ouderwets worden gezwoegd. Na een aantal ontsnappingspogingen vonden halverwege de wedstrijd elf schaatsers elkaar. De koplopers werkten vervolgens eendrachtig samen en pakten een ronde voorsprong op de rest.
In de finale openden Kurt Wubben en Ralf Zwitser het offensief. Het tweetal leek om de dagzege te strijden, maar Berga wist met zijn achtervolgers de kloof te dichten. Hij trok vervolgens zelf de sprint aan en zette iedereen in de schaduw. Het was de derde competitiezege voor Berga.
Bij de vrouwen zegevierde Danielle Bekkering. De 34-jarige toonde zich na zestig ronden de rapste van een kopgroep van zes schaatssters. Irene Schouten werd tweede vóór Foske Tamar van der Wal. Andrea Sikkema was de beste Drentse, ze eindigde op plaats 9.
(ANP)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl